[kindle or Pdf] Mikhail Author Ramlee Awang Murshid BY Ramlee Awang Murshid – Epub, TXT and Kindle ePUB free


10 thoughts on “Mikhail Author Ramlee Awang Murshid

  1. says:

    The book entitled Mikhail is a suspense romance thriller about a hired killer who kill his old enemies because of his past

  2. says:

    ini bukan calang calang buku mungkin dipengaruhi minat aku terhadap novel thriller yang melibatkan pembunuh upahan dan pembunuhan tapi peratus untuk itu adalah kurang sebab novel ni mmg terbaik cuma mungkin ada kesilapan pada mata aku yang marhaen ini permbunuhan dickens terlalu mudah seakan dia bukan suatu ancaman yang susah malahan ringan seringannya tapi apa pun masih boleh diterima plot twist yang banyak jugak lebih daripada satu susu

  3. says:

    MIKHAIL Bukan sebarangan nama Ini nama yang membawa Maut Atas nama dendam dan membalas kematian ahli keluarganya yang dibunuhMikhail yang berketurunan Melayu dan berasal dari Malaysia tetapi menetap di New Zealand memburu mereka yang bersubahat atau terlibat di dalam pembunuhan tersebut Dua orang sudah berjaya dibunuh Masi

  4. says:

    sebelum ini saya agak kecewa dengan Ramlee Awang Murshid dengan buah tangannya UNGU KARMILA yang saya anggap sebuah novel yang ditulis sekadar untuk menepati dateline yang telah ditetapkan tetapi selepas selesai me

  5. says:

    Novel ni buat aku terkenang kisah Legasi Pejuang dan Hero Tak sama cuma aku suka bila isu Yahudi yang licik dan jahat dipaparkan dalam novel santai begini santai ke? kih5 ;PTiada masalah sebenarnya nak menghadam novel ini terutamanya para pem

  6. says:

    Start baca dari bulan oct 2018 bulan apr 2019 baru habis lama tuuu πŸ˜‚ Tbh buku ni best je sebuah cerita fiksyen yang sangat berilmiah Di awal penceritaan tu agak slow tak berapa nak tarik minat saya untuk terus selak ke page seterusnya But lebih kurang lepas separuh bacaan baru terasa menariknya cerita ni Banyak plot twist kejutan2 yang tak disangka Apa2 pon yang penting sekali happy ending 😁

  7. says:

    Mikhail adalah seorang pembunuh yang kejam yang dilatih oleh Uncle Dick untuk membunuh mereka yang pernah membun

  8. says:

    Mikhail dilatih oleh Uncle Dickens untuk menjadi seorang pembunuh yang kejam Uncle Dick sentiasa akan mem'brainwash' Mikhail supaya menuntut b

  9. says:

    Idea menggunakan nama Mikhail sebagai kod nama pembunuh upahan dan bukan hak mutlak seorang individu memang menarik tapi secara keseluruhan saya tidak sukakan novel ini Teori konsiprasi sebagai tulang belakang novel – saya rasakan motif Uncle Dick atau Tuan Sadon mahu membunuh β€˜kawan kawan lamanya’ tidak cukup kuat untuk menyokong ma

  10. says:

    Pada pengikut setia kaya RAMmungkin karya ini tidaklah seberapa tapi pada saya golongan yg sekali sekala je cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Download è PDF, eBook or Kindle ePUB Ã Ramlee Awang Murshid

Mikhail Author Ramlee Awang Murshid

MIKHAIL – bukan sekadar sebuah nama Selama 16 tahun menjadi pelarian di perantauan dia muncul semula memburu mangsa mangsanya Mikhail membunuh kerana dendam lama Sewaktu usia remaja keluarganya telah ditembak mati Mikhail telah diselamatkan Dickens seorang lelaki Amerika Syarikat yang juga merupakan rakan niaga ayahnya Tuan Sadon Dickens melatih Mikhai. ini bukan calang calang buku mungkin dipengaruhi minat aku terhadap novel thriller yang melibatkan pembunuh upahan dan pembunuhan tapi peratus untuk itu adalah kurang sebab novel ni mmg terbaik cuma mungkin ada kesilapan pada mata aku yang marhaen ini permbunuhan dickens terlalu mudah seakan dia bukan suatu ancaman yang susah malahan ringan seringannya tapi apa pun masih boleh diterima plot twist yang banyak jugak lebih daripada satu susunan plot yang cantik baik dan menarik di samping bahasa yang santai dan tidak memeningkan kepala tidak hairanlah mengapa ramlee awang mursyid bergelar novelis thriller no 1 malaysia syabas

Free download Mikhail Author Ramlee Awang Murshid

Batnya Mikhail sukar membezakan mana yang benarRAMLEE AWANG MURSHID menampilkan novel MIKHAIL sebagai satu agenda yang dipengaruhi wang bertunjangkan kuasa Wang serta kuasa dijadikan sandaran sebagai satu simbol kejahatan Mereka yang enggan bekerjasama akan dijatuhkan hukuman mati Mikhail pula adalah alat kepada misi pembunuhan itu Saspens dan penuh emos. Mikhail adalah seorang pembunuh yang kejam yang dilatih oleh Uncle Dick untuk membunuh mereka yang pernah membunuh ahli keluarganya Dan dia merupakan satu satunya waris keluarga Tuan Sadon yang tinggal setelah ahli keluarga yang lain ditembak mati oleh rakan rakan perniagaan ayahnyaSetidak tidaknya itulah yang diketahui oleh Mikhail sejak bertahun tahun lamanya Rupanya kebenaran adalah sebaliknya Bermula dari abangnya Tahir yang gian menagih dadah sehingga sanggup menjual adik sendiri kepada Tuan Sadon Dialah Mahmud Fadzil atau Mikhail 496 yang hilang 16 tahun lalu dan disahkan kematiannya beberapa tahun selepas itu kerana dia tidak ditemui Semuanya angkara abangnya Tahir yang begitu terdesak untuk melangsaikan hutang dengan Tuan Sadon Sebagai cagarannya adiknya dijual untuk kepentingan diri sendiriMahmud kini dinamakan Mikhail di brainwash supaya membalas dendam terhadap sasaran yang tunjukkan oleh Uncle Dick Rupanya Uncle Dick atau Dickens atau Tuan Sadon ini adalah antara ahli kongres Yahudi yang licik dan jahat Tugas Mikhail ialah membunuh sasaran yang dikehendaki yang diketahuinya sebagai musuh keluarganya dan dia bukanlah pembunuh upahan atau bertindak membunuh sewenang wenangnya Dia sememangnya antara Mikhail terbaik yang mereka ada kerana kecekapan dan ketangkasannya Tanpa Mikhail ketahui sebenarnya Uncle Dick melatih banyak Mikhail dan setiap Mikahil diberi kod tersendiriSetelah menewaskan beberapa mangsa Uncle Dick menugaskan Mikhail untuk membunuh Dato Halim dan dua anaknya iaitu Zetty dan Raihana dan Dato Bakri Oh siapa sangka sekeras keras Mikhail yang hampir tidak punya perasaan tiba tiba boleh jatuh hati dengan Reina Raihana anak Dato Halim Hmm bagaimana ya pembunuh jatuh hati dengan sasaranSetiap kali pembunuhan berlaku ada satu killer signature yang ditinggalkan oleh Mikhail iaitu wang 1 USD Di belakang buku ini ada dicatatkan mengenai 1 USD ini dengan serba ringkas tetapi padat Dalam masa yang sama Mikhail seolah olah menghadapi satu penyakit paranormal Retina matanya tidak boleh terkena sinaran matahari atau cahaya yang terang Apabila hal ini berlaku dia akan tercampak ke satu dimensi lain dan perkara ini amat merisaukan dirinyaRiena Raihanalah yang cuba membantu menyelesaikan kekusutan yang dihadapinya Bersama kakaknya Inspektor Zetty Erlina mereka membawa Mikhail sehingga ke utara tanah air untuk menjejaki gambaran yang terdapat dalam fikiran Mikhail Akhirnya mereka bertemu dengan jawapannya Tahir ialah abang kepada Mikhail dan dia telah insaf dan bertaubat atas kesalahan yang dilakukannya pada masa lampau dan kini dia mengusahakan tanah bendang peninggalan arwah kedua ibu bapanya Dia sangat terkejut melihat kemunculan Mahmud Mikhail dan dialah yang menceritakan segala galanyaPada masa yang sama di Kuala Lumpur berlaku beberapa lagi kes pembunuhan kejam dan memaksa Inspektor Zetty pulang ke ibu kota Kali ini dengan membawa Mikhail Mikhail menyerah diri secara rela kepada pihak berkuasa Akan tetapi kes ini tidak selesai di sini sahaja Berlaku beberapa kejadian yang kompleks sehingga kepada pertemuan beberapa Mikhail adanya gunting dalam lipatan di dalam pasukan Inspektor Zetty penculikan keluarga Zetty Raihana yang hampir dihantar ke pakar psikiatari kerana dikatakan berdelusi dan pertemuan dengan Aroha di Ladang Anggur di Cromwell England 29 Februari tarikh keramat bagi Mikhail Raihana dan lain lain Saya puas membacanya Seperti melihat satu wayang pembunuhan ngeri yang terancang dan strategik Buku ini mengajak pembaca berfikir dan terlibat sekali di dalam aksi aksi lakonan watak wataknya Jom baca buku

Download è PDF, eBook or Kindle ePUB Ã Ramlee Awang Murshid

L menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluargaDalam pada itu Mikhail juga menghidapi sejenis penyakit paranormal Apabila retina matanya terkena cahaya matahari atau silauan lampu yang terang lagi tajam dia akan berada dalam satu dimensi yang tidak diketahui Kadangkala dia terperangkap antara dua dimensi – fantasi dan realiti Aki. Start baca dari bulan oct 2018 bulan apr 2019 baru habis lama tuuu Tbh buku ni best je sebuah cerita fiksyen yang sangat berilmiah Di awal penceritaan tu agak slow tak berapa nak tarik minat saya untuk terus selak ke page seterusnya But lebih kurang lepas separuh bacaan baru terasa menariknya cerita ni Banyak plot twist kejutan2 yang tak disangka Apa2 pon yang penting sekali happy ending

  • Paperback
  • 494
  • Mikhail Author Ramlee Awang Murshid
  • Ramlee Awang Murshid
  • Malay
  • 06 September 2019
  • null